pausedyret

We are a group of students from the IT University of Copenhagen, working on the development of a sevice or product that can help people 'taking breaks'! 'Freedom is not the ability to see chameleonlike to all sides. Freedom is to select deselecting. The freedom to focus!' (Ole Roos/Kim Skotte)

Monday, October 30, 2006

mandag d. 30. oktober 06: referat

Vi startede dagen med at diskutere roller og forventninger til os selv, hinanden og gruppearbejdet.¨
Derefter gik vi i gennem de scenarier vi havde lavet til at dække platformsfunktionerne, hvor det viste sig, at vi havde meget lig resultater. Dette udmøntede sig i en dialog omkring hvilke funktioner der skulle være, og hvorledes de senere kunne grupperes:

Beskrivelse af funktioner på platformen
- Skal skabe overblik(ex hvornår har man tid til at læse til undervisningen på torsdag: det har man om mandagen, da man har aftaler både tirsdag og onsdag. En information som platformen skal give)
Dvs. skabe overblik over de forskellige dele:


Platform
Få delene til at gå op i en højere enhed
Social
Praksis
Studie

- Studie(studieplan)
§ Læse
§ Opgaver
§ Gruppearbejde
- Praktiske gøremål
§ Vasketøj, opvask mm.
§ Kan være en pauseaktivitet
- Platformen kender din daglige rytme og rutiner, når de er gentaget over en periode: ex. Du har ikke ringet til X længe, måske skulle du det; nu er du snart i bund med tøj, så måske skal du til at bestille vasketid mv.
- Aftaler: sociale, arbejdsmæssigt: planlægges
- Chip kan registrere sygdom/stress/ladhed – kommunikerer til platformen og til dig
- Idébank til pauser
- Vidensdepoter:
§ Faglige referencer ift. Studieplan(google-funktion, når der står noget på læseplanen, finder den relevante hjemmesider og forfattere ift. emnet)
§ Videnskabelige fakta: ift. Stress, pauser, motion, kost mv. forbundet til platformens vejledning.

Vi fandt det interessant at koble funktioner og symboler. Vi diskuterede om hvordan man kunne få systemet til at fremstå mere simpelt og intuitivt. Dette er vanskeligt, og vil debatteres yderligere på onsdag.
Ønsket er at gøre platformen lige så simpel, som ideen, med pausechip som gave (se scenarietegning) .
Derfor vil vi tage udgangspunkt i studieplanlægningen, da det virker som om denne er den vigtigste, og så udvide med praktiske og sociale ting.

Wednesday, October 25, 2006

interaktivt tapet

Eller chek dette tapet ud - det giver da muligheder for vores fremtidssenarier:
http://www.arnnet.com.au/index.php/id;528684333;fp;256;fpid;56735

sensor

Eller tjek dette - Ipod har lavet et system sammen med nike, hvor en sensor i din løbesko måler dit løb og sender beskeder herom til din ipod, der reagerer herpå. den sensor kunne også være connected til en pauseplatform...

http://www.apple.com/ipod/nike/gear.html

Hej gruppe, har lige fundet dette dokument, som på rigtig fin vis beskriver hvordan sensorere kan placeres på kroppen og på de ting der omgiver os, og hvordan tingene således kan reagere på vores færden i dem.
http://www.media.mit.edu/Wearables/papers/thesis_MarkBlum.pdf
Tænker at vi kunne bruge nogle af de tekniske forklaringer og dippedutter til at forklare hvordan vores platform i fremtidsperspektiv vil kunne måle brugerens tilstand og sende signaler til andre devices, som kan reagere her på.

Undskyld at hvis jeg virkede lidt irriteret idag, er bare meget perfektionistisk og ikke særlig vant til at arbejde i grupper, og har svært ved at forstå hvordan andre arbejder, men det skal vi nok bare blive bedre til at gøre klart for hinanden.

Jeg synes at vi har rigtig meget, men tror at det vi skal til er, at visualisere det i nogle præsentationsmodeller, så bliver det også helt klart for os selv, hvad vi har (lige som vi har følt os meget bedre, hver gang vi har præsenteret for simona og heather). Der efter skal vi have lavet nogle tilsvarende senarier, som viser interaktionen med platformen - måske både på nutids og på fremtids vis. Disse ting synes jeg, at vi skal vise for en testgruppe, som kan komme med kritik.

Er i søde at skrive referat af hvad i laver fredag og mandag, og skriv evt, hvis der er noget jeg kan lave mandag aften eller tirsdag. Referatet kan i enten skrive videre på det, der ligger i rapportmappen i gruppemappen (hvis i kan få adgang), eller lægge ud på bloggen, så skal føje det til referatet (så kommer der dog det vante problem med tabeller osv....).

Alt godt til jer alle, vi ses på tirsdag :-) Lea

Saturday, October 14, 2006

Hej gruppe, som i kan se har jeg svaret Simona og med ønsket om at først præsenterer onsdag, så jeg kan være med til det. Håber det er ok for jer?

Tænkte på, hvornår vi skal lave denne præsentation?
Og kan heller ikke rigtig huske hvad vores lektier var?
Kan det være at der er nogen, der vil skrive referat af i onsdags?

Og så et lille tip: På galleri ottesen på gothersgade er en udstilling, der hedder take a break...
Håber i får en rigtig dejlig ferie

Lea

Thursday, October 12, 2006

forsøg

www.itu.dk/people/oscilowski/minside.htm

Wednesday, October 11, 2006

Forskellige crazy ideer indtænkt i pauseplatformen

Forskellige crazy ideer indtænkt i pauseplatformen

Smykke/ur: Gadget som medie for platformen. Registrator. Symbolværdi – religiøst, tilhørsforhold. Privat reminder. Symbol for community. Den kan være en anderledes måde at kommunikere til sin computeren og platformen i form af ex. rfid, blue tooth.
+ det er nemt og simpelt at kommunikere med noget så simpelt som udtryk.
+ det er en ting, der ikke minder om kommunikation.
+ vi har altid brugt smykker og ure – man kan i princippet bare sætte en chip på en allerede eksisterende
% Det kræver at man anskaffer sig en gadget, som ex smykket.
% det kunne godt være et modefænomen, der bliver hybet og går af mode igen.

Møbler: Møbler med intelligens, som er konnektet til nettet og platformen, så de reagerer på de forskellige moodes, som platformen kommunikerer. Stof som er behandlet med nanoteknologi, så det skifter farve ved ex varme, som aktiveres ved en varmechip, der styres fra platformen.
+ pladsbesparende
+ kan gøre ting fysisk
% er ikke personlig – hvis pauseplatform reagere de på
% det er en stor investering
% Nanoteknologi: Det afstresser at jeg ikke længere skal gøre rent -men rengøringen er et pauseelement.

Rum, der kan ændre sig: Skal være webconnectet til platformen, og reagere som output på platformen. Rum defineres af det vi foretager os, dem vi er sammen med, lyskilder osv osv.

Kagen:

Virtuelt kram: Man kan sende et hologram, der giver en et kram og holder fast i en mens man holder pause.

Synæstesi: føle, høre, dufte, lyd, smag, billeder. Dufte udsendes af platformen. Ex dufte fra barndommen, der får dig til at slappe af.

Tøj, der reagerer: tøj, der reagere som output fra platformen. Elektroniske fibre er vævet ind i tøjet. Ex varm, massage, strammer, giver dig et spark når du ikke holder pause. Eller et tæppe/poncho, man kan tage om sig.

persona laura

Laura(Lea)
Struktureretplaner,
tjekkontrolfreak
kulturglad
social
høje forventninger

referat 9/10 2006

D. 9/10 2006 – Lea

Så kom tiden, hvor vi fik behov for at være konkrete og have noget håndgribeligt at arbejde videre med. Det har været en meget produktiv dag.
Vi har i dag indskrænket vores ideer og bestemt os for at koncentrere os om at lave en platform på nettet, som kan fungere som et hjælpemiddel til at komme til at holde pauser. Vi har brainstormet og forsøgt at tegne denne platform og de forskellige funktioner til den ned i en visualisering (se skema). Platformen skal være en slags samlingspunkt for de forskellige inputs og outputs, der her vil ske, men man skal i princippet ikke arbejde særlig meget på selve platformen. Platformen indeholder en profil, som delvis laves ved at man indgiver info om sig selv, men den lærer dig også at kende ved kontinuerlig brug af den. Profilen måler om/hvornår du er træt og har brug for en pause/hvilken slags pause. Ud fra en privat pauseidebank, giver computeren/mobilen eller andre netopkoblede devices dig en reminder/motivation til at holde pause, og alt efter dit behov giver den dig nogle forslag til pauseaktivitet. Pauseidebanken består af ideer du selv har lagt ind (tekst eller multimedie), anbefalinger fra venner, eller evt. fra en offentlig pauseidebank, hvor alle, der bruger pauseservicens ideer er uploadet til.

Vi har besluttet at blive konkrete for at have noget at arbejde med. Derfor er pauseplatformen noget, der kan realiseres imorgen, med den teknologi, der findes. Dette gør vi for at kunne præsentere ideen for andre og få feedback på den. Men vi forsøger at holde ideen således, at den hele tiden har muligheder for at input og output kan ske på meget mere futuristiske metoder. På den måde skal det fungere som en slags XML-sprog, der hele tiden vil kunne udvides.
Vores konkretisering betyder, at der er mange freeky og gode ideer, der må lægges på hylden lidt – hermed sagt, at de ikke er glemt, men at de blot hviler lidt, for at vi kan få konkretiseret lidt, og derefter altid åbne op igen.

Vi har skabt 5 persona’er, som det er vires opgave til næste gang, hver i sær at arbejde med én af disse og at skabe senarier, hvor denne interagerer med pauseplatformen. Der ud over skal vi alle indskrive 5 ideer til en pauseidebank (dokumentet ligger i gruppemappen).
Herudover har vi forsøgt at konkretisere og nedfælde en mere klar problemformulering og tese:
Pause tese
Vi tror at pause og selvstudie er gensidig afhængig af hinanden.udfra tesen om at pausen optimerer glæden og evnen til peseption og ydelse i selvstudiet.Vi fokuserer på den brugergruppe der mener at pausen skal fortjenes for at afholdes med god samvittighed, i denne gruppe er der båed strukturerede og ustrukturerede selvstuderende.

link til vores gruppemappe

/import/stud/share/projekter_e2006/pausedyret

Tuesday, October 10, 2006

persona(Bo) Julie

struktureret
kæreste med høje forventninger
nærrig
forfængelig, sport
studierelevant prestige job

Bos dag:

Vækkeuret ringer, og han spiser en let morgenmad, inden har tager ud og løber. Vel hjemme igen, tager han bad, og spiser lidt mere mad, mens han tænder for computeren, hvor han dagen inden, har lavet en plan over dagens aktiviteter, og bestemt hvilke pauser der skal være. Formiddagen indtil frokost skal bruges på læsning, der er systematiseret med 10 min. pause pr. time. denne indikeres ved, at computeren spiller to sange, med god dynamik, så man får lyst til at strække lemmerne. inden læsningen begynder, sætter på en registrering på armen, der måler hans puls, energiforbrug samt koncentrationsintensitet. dataerne ryger ind i et program, der kan vejlede Bo om, hvorvidt hans krop og hjerne yder hvad den kan, samt om den bliver overanstrengt i en periode. Programmet kan vejlede ift kost og motion, samt minde om, at kroppen og hjernen trænger til, at blive restitueret. Ved frokosttid spiser Bo samtidig med, at han tjekker mails og nyheder, som er selekteret udfra relevans ift arbejde og studie. Efter frokost skal Bo på arbejde. På vej hjem herfra, spiser Bo lidt take a way, da der ikke er tid til det store måltid, da han skal i teateret med Kæresten, for at se opera, ikke lige hans kop te, men kæresten har brokket sig over hans fravær. Hjemme. Bo sætter sig foran computeren, sætter planlægningsprogrammet igang:- det program, der kan udregne udfra div. variabler, hvad der skal nås, for at nå Bos fastlagte mål. Programmet fremkommer med en plan, men kommer samtidig med en advarsel om, at Bo måske skulle slappe mere af, da hans arbejdsintensitet ikke er så høj. han får vejledning om kost og motion, som evt. kan forbedre dette, men da Bo allerede følger disse rimeligt, bør han måske revurdere sine slut mål, og få et mere realistisk forhold til hvad der kan nås. Lave nogle nye prioriteringer. måske kan tingene nås senere, ved at fjerne nogle og tillægge nye variabler. Bo går i seng.

Monday, October 09, 2006

Opgave?

Har jeg forstået ret, hvis det vi gør til næste gang er hver i sær at arbejde med vores persona og at skabe senarier, hvor denne interagerer med pauseplatformen. Der ud over skal vi alle indskrive 5 ideer til en pauseidebank (dokumentet ligger i gruppemappen). ?

Hvis der er nogen, der har problemer med at downloade ssh og få kontakt til gruppemappen, kan i bare ringe og spørge mig - elsker at være it-ekspert.....